Tårfödd i studion hos Sudden Death

Det var Fredag den 9 Augusti som Simon Lindgren aka Tårfödd entrade den trånga och varma Northern Metal Radio studion i programmet Sudden Death.  Det var Tårfödds första livesända intervju i en radiostudio. Han var nervös, men det märktes knappt på honom.

Tårfödd är ett enmansband där Simon Lindgren är skaparen till Tårfödd och huvudartisten som spelar trummor, gitarr, bas och sjunger. Svinto finns med på ett litet hörn som gästartist och som  har lagt sång och bas. Tårfödd bildades för ett par år sen och har egentligen släppt tre fulla album. Dock drogs det första albumet – Save the world by dying – tillbaka. Det första officiella albumet – Mörker – släpptes den 12 April tidigare i år som innehåller 8 mycket starka spår och har fått mycket bra kritik världen över. Den 9 Augusti i år släppte Tårfödd sitt andra officiella album – Desciples of the ghost – med sju , enligt mitt tycke, starkare och mer depressiv känsla i spåren.

Tårfödd har redan klar en EP och en till skiva för kommande släpp. EP:n släpps i November och nästa full längdare släpps i Februari. Simon Lindgren har även ett projekt vid sidan av Tårfödd. Det projektet heter A Throat Slit. Programledaren Sudden fick äran att exklusivt spela både en låt av Tårfödd som ska släppas i februari och en låt av A Throat Slit som inte har släppts än.

Pratstunden med Simon flöt på riktigt fint trots att han var nervös. Intervjun blev lång, men är underhållande och informativ på samma gång. Lyssna här nedan på intervjun från programmet Sudden Death den 9/8.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61552521203774

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE